Cursus Snoezelen

on oktober 7, 2014

cursus snoezelen

Op vrijdag 26 september gingen 3 kinderverpleegkundigen van MedKid naar de basiscursus snoezelen bij de firma Barry Emons.
In Juni 2014 werd na een geweldige gift door Dr. Lachitjaran, eerder dan verwacht, een snoezelruimte ingericht bij MedKid. Sindsdien zijn wij bijna dagelijks wel met 1 of meerdere kinderen in de snoezelkamer te vinden.

Het was een zeer inspirerende dag met in de ochtend veel informatie over snoezelen en waarvoor dit ingezet kan worden.
“doelen proberen te bereiken door middel van snoezelen”
In de middag was er ruimte voor het toepassen in de praktijk. We mochten allemaal ervaren wat een muziektherapie waterbed kan betekenen, wat het warme water in samenwerking met geluid en trillingen voor sensatie geeft. Zowel rustige klassieke klanken, maar ook een wat heftiger muziekkeuze werd ons aangeboden. Wat voor de 1 ontspanning is, kan voor de ander juist op zijn/haar zenuwen werken. Uitproberen en observeren wat wel of juist niet als prettig wordt ervaren is erg belangrijk. Snoezelen is maatwerk.
Het gebruik maken van geuren bijvoorbeeld tijdens het snoezelen door middel van aromatherapie kwam ook uitgebreid aan bod.
De dag werd afgelosten met het geven en ontvangen van een heerlijke ontspannen handmassage.
Snoezelen doe je niet alleen in de snoezelkamer, maar gedurende de gehele dag. Vanaf het moment van opstaan tot naar bed gaan toe!

Wij gaan de opgedane kennis van deze cursus zeker in de praktijk gebruiken.

snoezelcursus

top