Snoezelkamer in gebruik

on oktober 30, 2014

In 2012 bij de opening van het nieuwe pand van MedKid  aan de Zandoogjes in Breda werd tijdens de rondleidingen veelvuldig gezegd: “en hier hebben we als wens om een snoezelkamer te realiseren”.
In december 2013 werd MedKid door  1 van de kinderartsen uit het Amphia ziekenhuis voorgedragen als ‘goed doel’ voor het afscheid van Dr. Lachitjaran, cardio-anesthesioloog.  Hij wilde de attenties die bij zijn afscheid mogelijk gegeven werden, aan een goed doel schenken. Het liefst een doel met/voor kinderen en kleinschalig. Dankzij deze fantastische gulle gift van Dr. Lachitjaran konden we dan toch echt gaan nadenken hoe we deze gekoesterde wens, sneller dan verwacht, ten uitvoer konden gaan brengen.

Alle verpleegkundigen verdiepten zich in “de wereld en mogelijkheden van het snoezelen”  en noteerden wat er fijn/leuk/ prettig zou kunnen zijn voor onze kinderen.
Daarna volgde contact met de firma Barry Emmons en werd bekeken wat de mogelijkheden waren.

Eind mei was het dan zover, de snoezelkamer werd geplaatst. Sindsdien zijn wij hier dagelijks wel te vinden. Heerlijk ontspannen ‘dobberen’ op het warme waterbed is voor alle kinderen die bij MedKid zorg krijgen heerlijk. De bubbel unit wordt door enkelen letterlijk omarmt en geknuffeld. Sommige vallen daar in die rustgevende kamer in slaap….

3 van de verpleegkundigen mochten naar de snoezelcursus bij Barry Emmons, om daar verdieping te krijgen over de effecten en mogelijkheden van snoezelen. Daarnaast krijgen we meer informatie over aromatherapie, die we in combinatie met het snoezelen  kunnen toepassen.

Wij zijn Dr. Lachitjaran daarom enorm dankbaar dat  mede door zijn gift, wij deze extra beleving kunnen aanbieden aan de kinderen die bij MedKid komen. Uiteraard gaat onze dank ook uit naar de begeleiding en uitvoering van de firma Barry Emmons. Van deze mooie spullen gaan wij nog heel wat jaren genieten!
Voor meer informatie over het specialistisch verpleegkundig kinderdagverblijf MedKid verwijzen wij u graag naar onze website www.medkid.nl

 

 

top